Charterbåtar och skärgårdsbåtar

Här hittar du några av våra charterbåtar. En och annan skärgårdsbåt har dessutom gått i Stockholms vatten sedan början av sekelskiftet och nu renoverats till att bli charterbåtar.

Vill du veta mer så kontakta oss här

Stockholms Ström I

Stockholms Ström I


En riktigt gammaldags Djurgårdsfärja från sekelskiftet. Ni kan själva ordna med mat och dryck. Ett billigt alternativ till sjöss, utan prutning på atmosfär och skärgårdsupplevelser. Lagom för 10-40 matgäster. Stockholms Ström 1 är även idealisk för rena transporter. Vi tar upp till 105 passagerare.
Hon byggdes 1902 och hette tidigare Centralfärjan 2. Gick i trafik mellan Nationalmuseum och Slottet.
Längd: 17,3 m.
Bredd: 4,3 m.

M/F Oden Gamle

M/F Oden Gamle


Ombord på före detta ångfartyget Oden Gamle bjuds du på en verklig atmosfär av skärgårdsbåt från sekelskiftet. Vi och våra kunder har dessutom mycket höga krav på god mat, bra service, trevlig personal och viktiga detaljer såsom blommor på borden m.m. som bidrar till känslan av att åka första klass. I matsalen som rymmer upp till 90 matgäster har man härlig utsikt och närkontakt med vattnet. Bar med fullständiga rättigheter. Dans i salongen eller på soldäck.
Oden Gamle byggdes i Stockholm 1902. Ett Ångfartyg i trafik på Essingeöarna. Från 1907 fram till 1963 i trafik för Waxholmsbolaget. Ombyggd för chartertrafik 1981.
Längd: 21,3 m.
Bredd: 5,6 m.
98 passagerare.

Kung Karl

Kung Karl


Kung Karl är Stockholms äldsta och en av de mest populära charterbåtar. Ett litet fartyg med mycket känsla. Ombonat och nära vattnet. Charmen och atmosfären är oemotståndlig. Ingen gäst kan vara stel och formell i den här miljön. Serveringspersonal, kock och skeppare gör allt för att du skall trivas, äta gott och uppleva skärgårdens tjusning. Lunch eller middag serveras i den trivsamt inredda aktersalongen som är lagom för mellan 5 och 25 gäster. Drinkar och dans erbjuds i baren midskepps eller ute på däck.
Kung Karl byggdes 1872 vid Lindholmens Varv i Göteborg. Gick i trafik i Örnsköldsvik under namnet Express och i Stockholm som Ulriksdal I. Inkallad som isbrytare under krigen. Kung Karl är pietetsfullt restaurerad 1985.
Längd: 17,8 m.
Bredd: 3,7 m.
70 Passagerare.

Ballerina

Ballerina


Ombord på Ballerina erbjuds du både komfort och fart. En idealisk skärgårdsbåt för transporter långt ut i vår unika skärgård. Vid vackert väder kan man vistas på det rymliga akterdäcket. 98 passagerare på transport eller upp till 60 personer i matsalen. Dubbla 240 hk dieselmotorer ger en toppfart på 22 knop.

Stockholmsström II

Stockholmsström II


En riktigt gammaldags Djurgårdsfärja från förra sekelskiftet. Ni kan själva ordna med mat och dryck. Ett billigt alternativ till sjöss, utan prutning på atmosfär och skärgårdsupplevelser. Lagom för 20-70 matgäster. Stockholms Ström 2 är även idealisk för rena transporter. Vi tar upp till 220 passagerare på korta transporter och 150 vid längre resor. Hon byggdes 1894 på Södra Varvet i Stockholm. Har gått som passagerarfärja i Stockholm i 87 år. Namnet var Djurgården 6. Ombyggd för charter 1986.
Längd: 22,3 m.
Bredd: 5,4 m